@jeep
eto, vidi sad sta si napisao… da citam povrsno… a odmah nakon toga mi kazes da se slazes sa svim tim mojim "povrsnim" odgovorima…
a sam povrsno citas jer si negdje "izgubio" dijelove (najveci dio posta se odnosi UPRAVO na te linkove - toliko o "povrsnosti" s moje strane):
schnee je napisao/la:
@jeep
a) …svi bi se trebali "odreci" necega, ali je forumasima "tesko" odreci se stavljanja raznih linkova…
b) koliko sam shvatila - nikome nije zabranjeno da stavlja i ostale linkove (na druge proizvodjace itd.), ali to NECE NAPRAVITI JAVNO, nego ce takav link poslati na privatnu poruku onome kome je i namijenjeno… pa ce taj link ipak zavrsiti kod onog kome je i namijenjen, a time ces ti ili netko drugi - IPAK POMOCI oko "razmjene informacija".
c) bunite se protiv toga da se oni koji su platili reklamu, ne mogu reklamirati, a reklamirali bi one koji to nisu napravili, s time da ne zelite sami platiti reklamu za recimo nekog "ponudjaca" pa imate slobodne ruke da takvog reklamirate javno po forumu…
d) … - ako NITI JEDAN nema to sto ti treba za pojasnjenje/uputu, tada ces naci link ako bas zelis, i poslati ces ga na privatnu poruku osobi kojoj zelis prenijeti informaciju…
e) jer - ruku na srce, svaki forumas moze otici na google i utipkati to sto i ti, pa pregledati linkove koji su mu izbaceni…
f) nigdje ne pise da ti u postu (javno !!!) ne smijes napisati npr. "ukucaj u google 'tires for sand' za ATV ili za 'nekaj drugo' ", pa nek si traze odgovor kao sto bi ga i ti trazio…
i sad:
a) ja svake godine imam iste probleme, to nije tajna, to svi znate (ko mi je kriv kad sam naivna i vjerujem ljudima pa od nastanka svega ovog paralelno vracam tudje kredite, a nisam racunala da ce sve to sa portalom i forumom otici "tako daleko")…
medjutim, niko nije nista poduzeo do sad (mislim na marketing, ali tu su sa vecom pomoci kroz ove godine i zenteren, i auto-prijatelj, i ikom, i admiral markets, i orbis, pa cak i neki ORK sto su pomogli placanjem za vodjenja HORS-a i svega popratnog, i neki forumasi su pomogli, ali tada se skupljalo mislim po 800kn, dok je danasnji iznos daleko veci)…
iskreno, sad vam je kasno jer su prosle godine, a da niko od vas nije prstom maknuo da se ranije definiraju neka pravila i event. uvjeti naplate… (pa do svega ovog ne bi ni doslo)b)+f) samo cu podvuci (crveno) da i dalje mozete dijeliti informacije svima, ali na privatne poruke saljete link koji nije na "popisu odobrenih" - jer, ako se neko hoce javno dati na znanje da je nekome pomogao - onda ce
UMJESTO LINKA ce napisati u postu: "upisi to i to u google"… i eto ti razmjene informacija (bar dok su na snazi trenutno vazeca pravila)…
c) da se nadjete vas nekoliko i da se dogovorite da svaki "uzme" jedan banner na sebe, ili - sto je jos bolje, da vas nekoliko
samo posalje upite po stranim firmama/web stranicama etc. i da im ponudite da ako plate odredjeni iznos, VI UMJESTO NJIH trpate linkove na forumu - na njihove stranice, vjerujem da bi imali dovoljno bannera cije biste linkove mogli sibati javno…
d)+e) mozda je "povrsno", ali mislim da je nepotrebno jos jednom objasnjavati
da slucajno imas firmu, onda bi drugacije pricao o tome... ti (karikiram) bi se tada vjerojatno bunio zasto neko stavlja link na nekog drugog, a ti si platio banner...
zato ti evo prijedlog: skupite onih cobaltovih 50 kuna od 28 clanov akoji su spremni to platiti (ili tvoje iznose koje predlozis), i s tim novcima platite bannere za firme/stranice koje zelite linkati...
za godinu dana malo primijenite pa krenite na neke nove ponudjace...
ali "pocetni kapital" u iznosu 50x28=1400kn imate....
lako je pricati sta drugi trebaju "odraditi" i kako...
odradite sami i priustite svima to za sto se zalazete... 1400kn nije za baciti... to ti je cca 180 eura... a to ti je cca 3 i pol bannera (a dogovorite se koje cete stranice sutnuti u opticaj...